Domeinen beheren

We bieden twee soorten mogelijkheden om een domein aan een publicatie te koppelen. Er kan gekozen worden voor onze standaard domeinen (*.maglr.com, *.maglr.nl of *.digitaal-magazine.nl). Of vanaf Maglr Standard heb je de mogelijkheid een eigen domein naar onze servers door te schakelen.

Subdomein
Bij het aanmaken van een standaard domein kies je de naam. Deze naam komt vervolgens voor het domein te staan (http://voorbeeld.maglr.com). Deze naam mag geen vreemde karakters of spaties bevatten. Ook hoofdletters in een domeinnaam zijn niet van toepassing.  Als tweede optie kan je naast het domein kiezen of er een filter moet worden toegepast. Vaak bij meerdere publicaties kan dit handig zijn, als je bijvoorbeeld maar een enkele specifieke publicatie onder een domeinnaam wilt weergeven. Het is mogelijk meerdere domeinen aan te maken.

Eigen domein
Bij het gebruik van een eigen domein vul je de complete domeinnaam in, die wordt doorgestuurd naar de Maglr servers. Ook hier is het mogelijk een filter toe te passen. Een domeinnaam staat geregistreerd bij je eigen hostingpartij en dient daar ook contractueel te blijven staan. Het is dus mogelijk om een subdomein aan te maken en deze naar onze servers door te verwijzen, bijvoorbeeld http://magazine.bedrijfsnaam.nl 


Dit doorverwijzen doen we met behulp van een CNAME record. In het dashboard van je hostingprovider kan dit CNAME worden aangemaakt. Bij de instellingen zie je de juiste gegevens staan waar de CNAME naar doorverwezen moet worden.