Instellingen beheren

Binnen Maglr hebben we alles zo variabel mogelijk instelbaar gemaakt. We hebben een scheiding gemaakt tussen de publicaties en de interface (webomgeving waar de publicatie in staat). De publicaties kunnen per stuk worden ingesteld met een kleurstijl. Vanuit de instellingen is de gehele interface samen met domeinnaam in te stellen. Let op, niet alle functies zijn voor alle Maglr licentietypen instelbaar.

Logo, meertaligheid en favicon

Binnen de algemene instellingen kan je aangeven in welke verschillende talen je de publicaties wilt gaan publiceren. Als je voor meerdere talen kiest dan krijgt de bezoeker de mogelijkheid een taal te kiezen, waarna de publicaties in de juiste taal verschijnen. Dit is pas zichtbaar als er publicaties in meerdere talen zijn gepubliceerd.

Google Analytics

Maglr is standaard voorzien van Google Analytics. Om hier gebruik van te maken dien je zelf een account bij Google analytics te registeren. Dit kan op het volgende adres (www.google.nl/analytics). Bij de registratie vul je het webdomein in waar de Maglr publicatie straks op te lezen is. Aan het einde van het proces ontvang je een GA-CODE. Deze losse code (voorbeeld: GA-00000000-1) vul je in bij de instellingen. Vervolgens worden metingen direct naar Google doorgestuurd. 


Een tweede optie is Google Webmaster te activeren. Met Google webmaster krijg je nog meer inzicht op de manier hoe Google de Maglr publicatie indexeert.

Wil je dat de publicatie helemaal niet te vinden is in zoekmachines? Zet in dat geval het indexatie vinkje uit.

Lettertypen instellen

Standaard heb je de mogelijkheid Google Fonts toe te voegen aan je Maglr publicatie. Google heeft meer dan 1000 lettertype gratis beschikbaar gesteld. Niet alle lettertypen worden in de editor weergegeven, je dient vooraf te selecteren welke lettertypen je wilt gebruiken.  Binnen de instellingen kan je zoeken op lettertypen en deze vervolgens aan je lijst toevoegen. Na het opslaan komen de lettertypen tevoorschijn op de plaatsen waar je ze kan toepassen.

Vanaf Maglr Standard is het mogelijk eigen fonts te uploaden. Deze fonts kan je uploaden in .ttf of .otf formaat. Maglr zet de fonts om in het juiste webformaat. Let op dat lettertypen / fonts beschermd kunnen zijn. Je dient hiervoor in bezit te zijn van een geldige weblicentie.

Domeinen beheren

We bieden twee soorten mogelijkheden om een domein aan een publicatie te koppelen. Er kan gekozen worden voor onze standaard domeinen (*.maglr.com, *.maglr.nl of *.digitaal-magazine.nl). Of vanaf Maglr Standard heb je de mogelijkheid een eigen domein naar onze servers door te schakelen.

Subdomein
Bij het aanmaken van een standaard domein kies je de naam. Deze naam komt vervolgens voor het domein te staan (http://voorbeeld.maglr.com). Deze naam mag geen vreemde karakters of spaties bevatten. Ook hoofdletters in een domeinnaam zijn niet van toepassing.  Als tweede optie kan je naast het domein kiezen of er een filter moet worden toegepast. Vaak bij meerdere publicaties kan dit handig zijn, als je bijvoorbeeld maar een enkele specifieke publicatie onder een domeinnaam wilt weergeven. Het is mogelijk meerdere domeinen aan te maken.

Eigen domein
Bij het gebruik van een eigen domein vul je de complete domeinnaam in, die wordt doorgestuurd naar de Maglr servers. Ook hier is het mogelijk een filter toe te passen. Een domeinnaam staat geregistreerd bij je eigen hostingpartij en dient daar ook contractueel te blijven staan. Het is dus mogelijk om een subdomein aan te maken en deze naar onze servers door te verwijzen, bijvoorbeeld http://magazine.bedrijfsnaam.nl 


Dit doorverwijzen doen we met behulp van een CNAME record. In het dashboard van je hostingprovider kan dit CNAME worden aangemaakt. Bij de instellingen zie je de juiste gegevens staan waar de CNAME naar doorverwezen moet worden.

Interface instellingen

Met een interface bedoelen we het jasje rondom de publicatie. De interface geeft aan hoe een bezoeker kan navigeren en laat extra onderdelen zien zoals contact & share. Afhankelijk van je Maglr licentie hebben we in totaal 5 soorten interfaces, geschikt voor verschillende soorten publicaties.

Vanuit deze module kan je de interface kiezen voor je publicatie, deze is altijd te veranderen. Daarbij kan je aanvinken welke modules je wilt in- of uitschakelen. Bij de specifieke opties staat uitgelegd welke mogelijkheden de opties bieden.

Interface teksten

De modules die worden geactiveerd in de interface bevatten teksten. De meeste zijn standaard ingevuld maar kunnen afhankelijk van de taal worden bewerkt. Kies zelf de passende tekst bij de betreffende module.
Twee teksten zijn van belang voor de complete publicatie. Dit is de titel van de omgeving en de omschrijving. Deze titel wordt niet alleen visueel op de overzicht pagina getoond, ook Google gebruikt deze voor de indexatie.

Kleuren instellen interface

De gekozen interface wordt in onze standaard kleuren weergegeven. Deze kleuren kan je zelf aanpassen op basis van je huisstijl. We hebben het instellen van kleuren zo eenvoudig mogelijk gemaakt, al is het moeilijk te bepalen waar de kleur nu precies komt te staan. 


We hebben voor alle 5 de interfaces een simpel kleurschema gemaakt. Hier zie je de relatie tussen de kleur die je invult en waar deze in de interface wordt geplaatst. Naast de kleuren kan je ook de typografie bepalen.