Nieuwe publicatie aanmaken

De templates vormen de basis van Maglr waarmee eenvoudig een publicatie is samen te stellen. Voor dat je start met het bouwen van een nieuwe publicatie is het belangrijk om de kleurstijl in te stellen en de templates te bekijken.

Bekijken van de templates

Je hebt al content, of er moet nog content worden geschreven. Dit zijn twee verschillende startpunten bij het opzetten van een publicatie. Indien je al inhoud hebt moet je een passende pagina zoeken. Door te kijken naar het soort template, maar ook de hoeveelheid tekst en fotografie, heeft Maglr door te zoeken suggesties.

Indien je de content nog moet gaan schrijven, dan kan je de Maglr templates juist als leidraad voor je verhaal gebruiken. Volg in dat geval de hoeveelheid tekst die wij adviseren op. In beide gevallen raden we aan om de bibliotheek met templates vooraf te bekijken. De ingevulde voorbeelden geven een goed beeld wat er allemaal mogelijk is.

Starten nieuwe publicatie

Vanuit het overzicht kan je een nieuwe publicatie starten. Geef de publicatie een naam, kies een kleurstijl waarna je de volgende keuzes krijgt te zien:

• Zelf kale of vooraf ingevulde templates kiezen
  • Kopie maken van een bestaande editie (indien er al een publicatie is)
  • Voorbeeld uitgave als startpunt nemen (klaargezet door ons)

Bij de keuze om zelf templates te selecteren opent een nieuw venster waarin je de templates kunt markeren. Bij het opslaan wordt de nieuwe publicatie voor je klaargezet. Je kan hier altijd extra pagina’s/templates aan toevoegen.

Indelen van de editie

Vanuit het overzicht kan je de pagina’s op de juiste volgorde zetten door deze te verslepen. Door op de titel van de pagina te klikken verander je de titel zelf. Mocht een pagina nog niet klaar zijn voor publicatie, dan kan deze op inactief worden gezet. Via de aparte instellingen kan je een pagina zelf een aparte kleurstijl geven, of verhuizen naar een andere publicatie.

Wachtwoord instellen

Aan de linkerzijde kan je de instellingen van de complete publicatie beheren. Hier is het mogelijk de titel aan te passen, of de publicatie van een wachtwoord te voorzien. Bezoekers dienen in dit geval eerst het door jou opgegeven wachtwoord in te voeren, voor ze de publicatie krijgen te zien.

SEO instellingen & alternatieve afbeelding instellen

Voor zoekmachines tonen we standaard de titel van de publicatie of pagina samen met de algemene publicatie omschrijving vanuit de systeeminstellingen. (Zie bovenstaande voorbeeld).

Indien je de titel/omschrijving voor de specifieke editie of pagina wilt veranderen is dit mogelijk. Je kan een alternatieve titel/omschrijving voor de complete publicatie of per losse pagina invoeren via de instellingen pop-up.

Bij het opslaan van de pagina in de editor maken we automatisch een screenshot van de pagina. Deze afbeelding gebruiken we in de interface om bijvoorbeeld te laten zien waar je bent, maar ook bij het delen van de pagina op twitter en facebook. Het is mogelijk om zelf via de instellingen van een pagina een alternatieve afbeelding als vervanging te kiezen. We schalen deze afbeelding naar de juiste verhouding.