Publicatie openbaar publiceren

Een klaargemaakte publicatie binnen Maglr is nog niet direct live en openbaar toegankelijk. Zodra je publiceert pak je de laatste versie in en verplaats je deze vanuit het dashboard naar een live locatie, die is gekoppeld aan het gekozen webadres.

Publiceren is een aparte stap in het proces, dit doen we zodat je zelf de keuze kan maken wanneer wijzigingen live moeten verschijnen. Bij publiceren kennen we drie soorten statussen:

• Rood, pagina is nog niet gepubliceerd en staat ook niet online
  • Oranje, pagina is gepubliceerd, maar de laatste wijzigingen staan nog niet online
  • Groen, pagina is gepubliceerd en actueel
Door op de button ‘publiceren’ te klikken wordt de status van de pagina’s na enkele minuten automatisch bijgewerkt.

Een tijdelijke preview link maken

Vanuit het dashboard kan je met de ‘bekijken’ button zelf het tussentijdse resultaat bekijken, ook als de editie nog niet actief staat. Deze link is alleen geldig als je bent ingelogd in het dashboard. Indien je iemand anders de publicatie al wilt laten bekijken, zonder de editie openbaar actief te zetten, hebben we de “tijdelijke preview” optie (button links in pagina overzicht).

Met deze link kan je zelf kiezen hoelang je lezer toegang krijgt tot de publicatie. Let wel op dat je eerst publiceert, voordat je de link doorstuurt. Veranderingen staan pas online na publicatie!

Publicatie live zetten

Indien een publicatie is gepubliceerd staat deze nog niet automatisch actief voor de buitenwereld. Indien je kiest voor ‘Bekijken’ vanuit het dashboard zorgen we ervoor dat de publicatie al is te bekijken voor de Maglr gebruiker zelf, maar nog niet voor bezoekers. Indien men het webadres zou bekijken, krijgt men een error/melding te zien dat er geen publicaties actief staan.

Om een publicatie openbaar toegankelijk te maken, moet deze via de instellingen op ‘actief’ worden gezet. Na het toepassen van deze instellingen moeten de wijzigingen opnieuw worden gepubliceerd, waarna de publicatie openbaar onder het gekozen webadres is te bekijken.

Publicatie aan domein koppelen

Het gekozen webdomein bepaalt voor een groot deel welke publicaties er op dat adres te zien zijn. Via de pagina “instellingen -> domeinen” zijn de opgegeven domeinnamen zichtbaar. Via de instellingen van een domeinnaam is het mogelijk een filter in te stellen.

Standaard worden alle openbare publicaties in het Maglr account weergegeven zodra een bezoeker de domeinnaam intypt. Het is mogelijk een filter in te stellen. In bovenstaande voorbeeld is voorbeeld.maglr.com zo ingesteld, dat enkel de publicatie met de naam ‘Reiseditie’ wordt vertoond.

Deze optie is handig als je meerdere domeinnamen aan verschillende publicaties wilt koppelen. Het is ook mogelijk meerdere categorien aan te maken waar domeinen aan gekoppeld kunnen worden. Neem hiervoor contact op met de Maglr helpdesk.

Wachtwoord op publicatie

Een live publicatie kan je beveiligen met een wachtwoord. We hebben een beveiliging op twee soorten niveaus. Je kan een wachtwoord op de complete omgeving zetten, alle publicaties binnen de omgeving zijn dan met een wachtwoord beveiligd (zie algemene instellingen).

Je kan een wachtwoord ook op een enkele publicatie plaatsen. Via de instellingen van een publicatie kan je de optie activeren en hier een wachtwoord invoeren. Dit ingevoerde wachtwoord dient de bezoeker dan in te voeren om de publicatie te kunnen openen.